Open Nav

Heb jij een taxatie- en adviesbureau?

Een taxateur is iemand die de waarde van een woning bepaalt en die informatie is in veel gevallen echt onmisbaar. Wanneer iemand bijvoorbeeld een hypotheek wil aanvragen moet de bank of de partij, die het geld gaat verstrekken, weten wat het pand waard is. Een taxateur moet altijd onafhankelijk zijn en beoordeelt de waarde van een object, in dit geval dus de woning of het pand, dat iemand graag wil gaan aankopen. Ben jij een taxateur? Dan weet je vast wel hoe moeilijk het soms in de praktijk kan zijn om de facturen, die je aan je klanten verstuurt, ook echt betaald te krijgen.

De taxateur schat de waarde van de woning en brengt hierover een taxatierapport uit. Dit kan dan worden gebruikt om alles voor de verkoop rond te maken en dan zit het werk van de taxateur erop. Maar dan kan het in praktijk nog weleens heel lastig zijn om ook echt snel te worden betaald voor het werk dat je hebt verricht. Je moet soms meerdere malen een herinnering van de factuur verzenden en in sommige gevallen de klant zelfs gaan bellen. Dit kan erg tijdrovend zijn en het kan ervoor zorgen dat je daardoor ook minder tijd over hebt om je andere werkzaamheden te verrichten, maar door het gebruik van Filepurch heb je die zorgen niet langer meer.

Doe jij zaken met verschillende klanten en gebeurt het regelmatig dat je facturen te laat of helemaal niet betaald worden? En ben je dan weleens dan genoodzaakt om aanmaningen te versturen of een deurwaarder in de arm te nemen? Dat hoeft niet langer als je je klanten een incentive geeft als ze snel betalen.

Wij bieden nu namelijk een online web applicatie genaamd Filepurch aan waarmee je je klanten nog voordat ze je bestanden kunnen downloaden makkelijk en snel kunt laten betalen. Het is heel gemakkelijk en je kunt het snel in orde maken. Maak gewoon een account aan op Filepurch, voer je naam en e-mailadres in en dan kom je terecht in het dashboard en ondertussen verzenden wij je dan al een verificatie e-mail.

Daarna voer je je persoonlijke gegevens, bankgegevens en bedrijfsgegevens in zodat je kunt beginnen met het uploaden en het personaliseren van je online profiel. Vervolgens kies je de documenten die aan jouw klant moeten worden afgeleverd en vul ook al meteen de prijs in. De klant ontvangt dan per e-mail een betaallink met de informatie over het project en een link naar de betaalpagina. Je klant betaalt dan simpel met de door hem gewenste betaalmethode en krijgt via de e-mail een bevestiging, inclusief een bon (in PDF-formaat) voor zijn/haar administratie.

Ondertussen wordt de klant na het betalen meteen doorgezonden naar de downloadpagina waar hij toegang heeft tot de documenten. Alle betalingen worden meteen toegevoegd aan je saldo. Daarnaast kun je in het dashboard meteen bekijken hoeveel je in de huidige maand hebt verdiend. Het saldo kun je je dan, wanneer je maar wilt, laten uitbetalen. Na ieder betalingsverzoek staat het saldo dan binnen twee werkdagen op de bankrekening, die je aan het account van Filepurch hebt gelinkt.

Try for free